Emei Qigong’un eğitimi konuları içerisinde Gıda Terapisi de var, detaylarından bahsedebilir misiniz?

“Beslenme konusunda size bazı temel prensiplerden bahsedebilirim. Ancak nasıl besleneceğiniz ile ilgili burada detaylı tavsiyeler veremem. Bunu temel prensipleri anlattığımda anlayacaksınız. Uzun bir eğitim gerektiriyor. Eğitimi tamamlayan kişiler önce kendilerine, sonra çevrelerine yardımcı oluyor ve tavsiye verebilir hale geliyor.

Gıdaların sıcak veya soğuk ile kuru veya nemli olma nitelikleri var. Ağırlık, renk ve tada göre belirlenir. Bu, o gıdanın ısısıyla ilgili değil, yapısal özelliğidir. Çay ısı olarak sıcak içilen bir içecektir ama nitelik olarak yeşil çay ile siyah çay arasında bir fark vardır: Siyah çay sıcak, yeşil çay soğuk yapıdadır. Örneğin, baharatlar için bir genelleme yapmak mümkün; sıcak yapıda olduklarını söyleyebilirim. Her gıdanın yapısı bu dört özelliğe göre farklılık göstermektedir. Biz insanların da, havanın da, mevsimlerin de bu özellikleri vardır. 96

Şimdi benden bir tavsiye isterseniz size bu dönemde yani sonbaharda armut yemeyi önerebilirim ama bu sadece mevsimsel bir öneri olmaktan öteye gidemez. Sonbahar mevsimi nemli ve soğuk niteliktedir, armut meyvesi de nemli ve soğuktur. Ancak sizin bedensel durumunuz kuru veya sıcak olabilir. Beslenirken dikkat edilmesi gereken hem kendi beden niteliklerimiz, hem bulunduğumuz ortamdaki havanın niteliği, hem de mevsimin niteliği ve bunun gibi etkenler. İzlenmesi gereken ilk yol bedenin durumudur. Bedeniniz sıcaksa, soğuk gıdalarla beslenmeniz uygun olur. Bedenin içindeki hava durumu, dışarıdakiyle uyumsuzsa hasta olunur. Hastalıklarda ise tam tersi. Diyelim ki mideniz ağrıyor, orada mide yapısı hasardan dolayı soğuk oluyor, bu durumda soğuk nitelikteki gıdalar midenizi daha kötü yapar. ”

Vejetaryen beslenmenin yararları nelerdir?

“İnsan yaşamının devamlılığı için insanlar “Yer’in Beş Tadı”nı yemeli ve “Gök’ün Beş Enerjisi”ni solumalıdır. Olabildiğince göksel enerji ile beslenmeliyiz. Bir hayvanı öldürdüğünüzde açığa çıkan enerji göksel değil yerseldir. Bir bitkiyi öldürdüğünüzde açığa çıkan yersel enerji hayvanlardakinden daha azdır. Bunun sebebi ruhsal evrimdeki sıralamadan kaynaklanır. Bitki alt katmandan bir canlıdır, yersel enerjisi çok düşüktür. Dolayısıyla, bir hayvanı yediğinizde ağır bir yersel enerji almış olursunuz. Buna kıyasla meyve ve sebzelerle beslenmek daha doğrudur.

Bitki ve hayvanların enerjilerini bilerek ve özellikle alırsanız bu öldürme olur. Ancak, beslenme konusunda durum farklı. Evrende her şeyin kendini var etme ve koruma konusunda doğal bir işlevi vardır. Bu işlev, doğal bir şekilde, hayatta kalma içgüdüsüyle gerçekleşir ve her şey birbirine yarar sağlar. Ruhsal evrimde alt seviye canlıların kendilerini yaratmalarının ve korumalarının doğal neticesi, üst yaşam formlarına hizmet etmeleridir. Meyveler, sebzeler ve tahıllar canlıdır. Mikrokozmik düzeyde suyun ve havanın içindeki mikroorganizmalar da suyun ve havanın canlı olduğunu gösterir. Ama, bitkinin altındadırlar. Enerjileri yersel değildir. Kimin kim tarafından kullanıldığını ve kimin kime hizmet ettiğini iyi anlamalıyız…”

Göksel enerjiyi nerden alabiliriz?

“Göksel enerjiyi seminerlerimde anlatıyorum. Derin bir beslenmedir. Okuyucuları yanlış yönlendirmemek için burada açıklamam doğru olmaz. Çünkü, hazır olmayan kişilerin bunu uygulaması mümkün değildir ve sarsıcı bir deneyim olabilir. İpucu olarak, enerji küresi, tükürük ve bedenin şifa bitkisi diyebilirim. Tamamen göksel enerjiyle beslenen ve bildiğiniz anlamda hiç yemek yemeyen üstatlar vardır…”

pozitif röportaj 2

“Gıda Terapisi” semineri ile birlikte verdiğiniz “Bi Gu” eğitimini anlatır mısınız?

“Bi Gu iki kelimeden oluşan bir tanımdır. “Bi” durdurmak demektir, “Gu” ise tahıl demektir. “Tahılı durdurmak” seviyesinde bir beslenmedir. Yersel enerji sıralamasında tahıl, bitki ile hayvanın arasında yer alır. Hayvanın yersel enerji miktarı yüksek, tahılın ise orta seviyededir. Bi Gu, vejetaryen prensibe ek olarak tahılla beslenmekten de vazgeçmektir.

Hem hayvan, hem de tahıl yemediğimizde aldığımız yersel enerji miktarı ile birlikte toksin miktarı da azalır. Bu sebeple bunu bir detoks gibi düşünebilirsiniz.
Bi Gu’da dört kademe vardır. Birinci seviye Düşük, ikinci seviye Orta. Her ikisi de sağlık için yapılır. Buradaki seviye farkları Bi Gu’nun uygulanma sıklığı, süresi, ek besinler gibi bazı farklılıklar gösterir. Yüksek seviye dediğimiz üçüncü seviyede ise kişi yalnız su ve sebze ile beslenir. Dördüncü Süper seviye’de yalnızca su vardır. Bir-iki yıldan fazla uygulanmaz…”

 

Okuyucularımız için pozitif röportaj 3başlangıç seviyesindeki Bi Gu’yu tam olarak tariflendirir misiniz?

“Et, tahıl ve sebze-meyve almaksızın, yılda bir kere 3 gün Bi Gu yapabilirler. Ya da 1 gün Bi Gu yapıp, 10 gün ara verip, 1 gün Bi Gu yapıp tekrar 10 gün ara ve 1 gün daha, yine toplamda 3 gün Bi Gu yapmış olacaklar.

Et ve tahıl harici olan beslenme ise daha yaygın ve uzun süreli yapılmakta. Tahıl grubunun içine bakliyatlar, mısır ve pirinç grupları da giriyor. Bunda taze meyve ve sebze, kabuklu yemişler yiyebilirsiniz. Alınan gıda miktarının yarısını çiğ, yarısını pişmiş olarak almanız gerekli. Öğrencilere seminerde hem nasıl yapılacağı hem de yenebilecek ve yenmemesi gereken gıdaların listesi veriliyor. Sağlık amaçlı olan bu kademe en çok kilo vermek için yapılıyor…”


Sağlığımız beslenme şeklimize bağlıdır diyebilir miyiz?

“Hastalıkların tek nedeni yanlış beslenme değildir. Yaşam şeklimiz ve alışkanlıklar da hasta yapıyor. Örneğin bir kadın, sürekli ellerini yıkıyor veya atamama-biriktirme takıntısı var ya da simetri takıntısı. Sonra miyomları (kist) oluşuyor. Doktora gidip bunları aldırıyor. Sonra tekrar miyomu oluyor. Bilmiyor ki, alışkanlığını değiştirmedikçe bu miyomlar tekrar tekrar oluşmaya devam edecek. Burada yapılması gereken yaşam alışkanlığını değiştirmek. Bunun dışında hastalıklara sebep olarak negatif enerji varlıklarına, karmik sebeplere de bakıyoruz. Hastalığın köken sebebini bulmak olarak tanımlayabileceğimiz bu çok yönlü ve birleştirici teşhis ve tedavi sistemini yalnızca Emei Qigong uyguluyor…”

Alıntı: Pozitif Dergisi, Emei Qigong 13. Soy Sahibi Grandmaster Fu ile röportaj, hazırlayan Özgü Elvan Yılmaz