sun

“Yaşamın ilerleyen programının açığa çıkarılması yaşamın ilerleyen hareketinin üzerine çalışmakla olur. Yaşamın kalitesi, önceki yaşamın doğum-öncesi vaziyeti; bebeğin rahime düşmesi esnasındaki üç uyum ve üç uyumsuzluk; embriyonik dönemde anne karnında anneden geçen bilgilerin ve dışarıdan gelen bilgilerin etkileri; doğum zamanı; şimdiki yaşamdaki geliştirmelerin etkisi ile belirlenir. Bütün bunlar, Şifa Sanatları kitabında detaylı olarak açıklanmıştır. Bu doğum-öncesi etkenler doğum-sonrası içsel ve dışsal çevre ile birleşerek yaşamın ilerleyen programını ve formülünü oluştururlar. Bir başka deyişle akış şu şekildedir; zihin — davranış — alışkanlık halindeki tepki — kişilik — kader. Bu formül hem doğum-öncesi hem de doğum-sonrası etkenlerle tamamlanır. Doğum-öncesi etkenler önceden belirlenmiş ve kesinleşmiştir, ancak doğum-sonrası etkenler değişebilir.

Eğer bir kişi zihnin yeniden yapılandırılması metodunu kullanır ve davranış — alışkanlık halindeki tepki — kişilik — kader akışındaki değişiklikleri düzeltir, doğum-öncesinin zararlı etkenlerini azaltıp yararlı etkenlerini artırırsa, hiç şüphesiz ki sonuçlar tamamen değişecektir.

Zaten iyi doğum-öncesi etkenlere sahip birisi doğum-sonrası zihnini geliştirerek yaşamının ilerleyen programını olumlu yöne doğru teşvik ederse, sahip olduğu iyi etkenler artacaktır. Ancak doğum-sonrası zihni geliştirmeyi göz ardı eder, iyi talihine güvenir ve davranışlarında erdemden saparsa, sahip olduğu doğum-öncesinden gelen iyi talih olumsuz bir şekilde etkilenecektir. İyi talihin azalıp olumsuz etkenlerin artışıyla birlikte şimdiki yaşamında ya da sonraki yaşamında yaşam programının kötü ilerlemesi fenomeni ortaya çıkacaktır.

Tam tersi şekilde, doğum-öncesi etkenlerin çok da iyi olmadığı bir kişi eğer zihnini geliştirmeye dikkat ederse yaşamının ilerleyen programı yararlı bir yönde gelişecektir -bu az bir miktarda ya da önemli bir miktarda olabilir- aynı zamanda bu kişi gelecek yaşamın ilerleyen programını da değiştirecektir. Ancak eğer zihni ve bedeni geliştirmenin etkilerine inanmaz ve erdemli yoldan ayrılırsa o zaman gelecek yaşamın ilerleyen programı gerileyip kötüleşecektir.

Yaşamdaki tüm inişler ve çıkışlar yaşamın ilerleyen programının eşlenen etkilerinde takip edilebilir, bunlar yaşamda olumlu ve olumsuz veya acı dolu ve zevk veren deneyimler olarak kendilerini gösterirler. Yine de, seminerde verilen eğitimle, durumlar ve şeylerin yaşamınızda yapacağı belirli etkileri tam olarak bilmeseniz de, olumlu ve olumsuz eğilimleri fark edebilir ve buna karşılık gelen dengeleyici büyük metodu çalışabilirsiniz. Yaşamın ilerleyen programı üzerine yapılan öngörüler karar verirken ne zaman ilerlemenin uygun olduğu, ne zaman sebat ederek devam etmek gerektiği ve ne zaman geri durmak gerektiği ile ilgili referans olarak alınabilir. Uygun davranışın ve hareketsiz kalmanın zamanını bilmek muhtemel yararları elde etmek, felaketlerden kaçınmak, kayıpları azaltmak ve kazançları çoğaltmak için elzemdir.

Bu seminerin en değerli dersi şudur: “Bilgili insan yaşamı bilir” ve “bilge insan kaderi değiştirir.” Yaşamın ilerleyen programını bilerek ancak bunu takıntı haline getirmeden, inançlı kişi kendi aklını ve gücünü kullanarak, önce öğrenerek sonra değiştirerek, değişim sağlayabilir. Büyük Metod iki yola sahiptir: İlki önce kalbi geliştirmektir ve diğeri de seminerde anlatıldığı şekilde beş elementi dengeleyici metodu kullanmaktır. Bu temel iki metod dışında başka bir yol yoktur.

Bu nedenle, Emei Qiong Seviye I “Şifa Sanatları” Eğitimi kalbin geliştirilmesi, başkalarına yardım ve kendine yardım üzerinde durur. Seviye II ise yaşamın ilerleyen programının değiştirilmesi üzerinde durur.”

Alıntı: Emei Geleneği 13. Soy Sahibi Büyük Usta Fu Wei Zhong, Yaşamın İlerleyen Programını Değiştirmek