1 (2)

Emei Qigong 13. Soy Sahibi Grandmaster Fu’nun dilinden Emei dağının ve okulun kuruluş öyküsü…

“Çinli bir general bir gün yaşamını değiştirmeye karar verir, yaşamın derin anlamını bulabilmek için asker üniformasını ve görevlerini bir kenara koyarak taosit bir keşiş olur…

Bu taoist keşişin arayışı bitmemiştir, aradığı anlamı bulmak için 1227 yılında Çin’in dört kutsal Budist dağlarından biri olan Emei dağının zirvesine hac yolculuğu yapar. Dağın zirvesinde, “yüce kaş” olarak adlandırılan doruğunda meditasyona ve oruca başlar. Ta ki ruhsal liderler kendisine bilgelik ve aydınlanma yolunu gösterene kadar.

Taosit keşiş zirveye baktığında bir hare içerisinde oturmakta olan dağın kutsal ruhunu görür, Bodhisattva Samantabhadra… Bu vizyon ile birlikte Bai Yun “Beyaz Bulut” adını alır.

Aydınlanmış keşiş öğretmenleri tarafından kendisine öğretilen farklı düşünce, felsefe ve tekniği biraraya getirerek özgün bir sistem kurar ve adını Emei Linji Qigong Okulu olarak adlandırır…

Emei Qigong karma bir okuldur. Aydınlanmış keşiş, bu kapsamlı sistemi oluşturmak için hemen hemen üç bin altı yüz düşünce, felsefe ve metodoloji okulundan teknik, bilgi ve öğretiyi bir araya getirmiştir. Emei, bu okulun ortaya çıktığı dağın adı, Linji Çin’deki en geniş Zen (Chan) Budist mezhebi ve Qigong ise sistemin omurgasıdır. Ayrıca Emei Qigong Budizm, Karma, Kanyu, akupunktur, bitkisel ilaçlar, Taoist ve Budist Qigong, Taiji, altıncı his tanısı ve tedavisi, demir vücut ve dövüş sanatlarından fikirler, bilgi ve/veya yöntemleri aynı çatı altında toplar. Genel bir tanım yapılırsa Emei Qigong başlangıç aşamalarında, mükemmel bir sağlığı korumanın, kendiniz ve başkaları için hastalıkları tedavi etmenin yöntemlerini öğretir. Aynı zamanda aydınlanmaya ulaşmayı arzulayanlar için de yöntemler gösterir. Tüm bunların ötesinde ise, öğrencilerin yaşam ve evren anlayışlarını derinleştirmek ve varlıklarının her bir yönünü geliştirmek için çalışan kapsamlı bir sistem ve bilgi tabanıdır.

Büyük Usta Bai Yun, bu kutsal bilgiyi, unutulması veya yanlış anlaşılmasını engellemek için “Emei Değerli Lotus Kanunu” (Emei Treasured Lotus Canon) adındaki kitapta kayıt altına alır. Bu kitap şu anda Çin, Pekin’de bir müzede bulunmaktadır. Dağın en yüksek noktasında bulunan “Altın Zirve Manastırı” Emei Qigong’u koruyan keşişlerin evi olmuştur. Büyük Usta Bai Yun öldükten sonra, aydınlanmış keşişlerden oluşan ve kendilerine soy sahibi unvanı verilmiş halefler Emei Linji Qigong Okulu’nu yönettiler ve öğretinin kutsal bilgi ve uygulamalarının gizliliğini korudular…”

emei

Grandmaster Fu, dağın öyküsü ile birlikte bugün halen dağı ziyaret edenlerin zirvede hare içerisinde oturan dağın kutsal ruhunu görmeye çalıştıklarını anlattı:

“Dağın zirvesinde hareyi ve kutsal ruhu görmek çok zor… herkes göremez… gören ise hareye baktığında içinde sadece kendi yansımasını görür… iki kişi yanyana bile dursalar harenin içindeki yansıma bakanın kendi imgesi olacaktır… ya da inananlar için belki Buddha veya başka bir ruhsal liderin yansıması… ”
Ve ekledi: “Ben” dedi, “bir kere gördüm…”

İnsanın nihayetinde göreceği sadece kendi yansımasıdır…